terugblik 2012

Terugblik 2012

Terugblik van deelnemers open dag 29 september 2012

Goeden8 op de Helena Hoeve Logies

Wie had dat verwacht; zo’n prachtig zonnig najaarsweer op zaterdag 29 september.

Een ideale dag voor een Open Dag van Goeden8!
Omdat twee van onze drie vakantieappartementen verhuurd waren op dat moment, was die dag alleen ons Zomerhuis opengesteld voor bezichtiging. Dat dit Zomerhuis ook direct de meeste luxe van de drie is (namelijk inclusief sauna), kwam dus mooi uit voor de bezoekers.

Doordat de nacht voorafgaand aan de Open Dag het Zomerhuis nog bezet was, hebben we ’s ochtends gauw het appartement schoongemaakt. Maar om 11.00u was het helemaal spik en span.

Gelukkig maar, want om 11.15u kwamen al de eerste bezoekers; enthousiaste B&B bezoekers uit Houten.
De Helena Hoeve Logies is pas sinds april 2011 open. En kort na die opening hadden we al twee keer een Open Dag georganiseerd. Veel Schalkwijkers en Houtenaren waren dan ook al eens komen kijken op de Helena Hoeve. Vandaar dat het bij de Open Dag van Goeden8 ook best spannend was hoeveel bezoekers er zouden komen.

Maar het was heel leuk om te merken dat er verspreid over de hele dag, toch nog aardig wat bezoekers bij de Helena Hoeve Logies kwamen kijken. Zowel uit Schalkwijk als uit de omstreken.

De PR in het plaatselijke krantje én de prachtige affiches die speciaal voor deze dag zijn gedrukt, hebben dan toch zeker haar doel bereikt. Namelijk een mooie reclame voor de diverse B&B en Vakantieappartementen in de mooie Krommerijnstreek.

En daar stellen wij graag, ook volgende keer weer, onze deuren voor Open!

Wim Uijttewaal en Angelique van Duijn, Helena Hoeve Logies Schalkwijk


Ingezonden bericht - 3 oktober 2012

Ons kwam ter ore dat een groot aantal van de B&B’s in de Kromme Rijnstreek de deuren zouden openen op 29 september 2012. Na hierover ook in meerdere kranten een leuk stukje te hebben gelezen besloten wij een rondrit te maken op deze mooie zaterdag.

Vertrokken vanuit Langbroek richting Wijk Bij Duurstede, Leersum en Amerongen. Vanuit Amerongen over de Lekdijk richting Houten en Schalkwijk. We hadden besloten met de auto te gaan, aangezien de afstand op de fiets wat te groot was. Het zou overigens wel een prachtige fietstocht zijn geweest! Maar ook met de auto hebben we genoten van de mooie omgeving.

We hebben acht van de elf B&B’s bezocht. Rond half één kwamen we bij de eerste aan en om kwart voor zes gingen we bij de laatste weg. Dat we drie B&B’s niet hebben kunnen bezoeken kwam dus door tijdgebrek. Volgende keer dus zorgen dat we om elf uur bij de eerste op de stoep staan!

Overal zijn we hartelijk ontvangen door de gastvrouw en/of de gastheer. Allemaal even enthousiast over de B&B welke zij runnen. En wat een verscheidenheid! Allemaal heel verschillend qua uitstraling, inrichting en ligging. De één midden in het dorp, de ander aan het spreekwoordelijk einde van de wereld. Voor ieder wat wils.

Wij zijn nu in staat om vrienden, kennissen, familie of wie dan ook een goed logeeradres te adviseren in het Kromme Rijngebied. Van een groot aantal wisten wij van het bestaan af, doordat je er regelmatig langskomt of “van horen zeggen”. En dit was een uitgelezen kans om eens ongegeneerd rond te kijken (en vragen!)

Het is dus echt een aanrader om 30 maart 2013 een rondje B&B’s te gaan doen!

Wij kijken uit naar een dergelijke open dag in een andere streek van Nederland.

Twee vriendinnen