Het initiatief

Het initiatief

Even voorstellen de initiatiefnemers van Goeden8...

Goeden8 promoot het bestaan van de unieke B&B adressen. 

Maar Goeden8 benadrukt vooral dat samenwerken kracht is!

De initiatiefnemers Laura Vredendaal (links) en Elly van Leeuwen (rechts) stellen zich graag aan u voor...

     

Laura Vercammen (1964), geboren in Utrecht.

Met onderbreking van een paar jaar, is Houten de plaats waar ik woon en werk. Mijn vier zonen zijn hier allen geboren. Wij hebben Houten letterlijk zien groeien. Zodanig dat ik ruim 8 jaar geleden de procedure heb opgestart voor de aanvraag van het runnen van een Bed and Breakfast.

Een schot in de roos, want zodra de vergunning was verleend, hebben wij gasten ontvangen. Uit alle hoeken van Nederland, uit Europa of van over de oceaan! Voor familiebezoek of zakelijk verblijf, of als toerist. Houten ligt immers ‘lekker’. Dicht bij Utrecht, Amsterdam, de Jaarbeurs. Maar ook in de Kromme Rijnstreek voor de nodige groene uurtjes te voet of per fiets.
Elk bezoek is anders, dat maakt ons werk afwisselend! Ik zeg ons, want het hele gezin doet mee, mijn achterban.
Voor ontvangst, tuinonderhoud, telefonie en technisch onderhoud.ed.

Ons gastenverblijf bestaat uit twee heerlijke appartementen, comfortabel ingericht, schoon en ruim. Gelegen achter ons woonhuis, in onze tuin.
Het is fijn om bij te kunnen dragen aan een prettig verblijf; service verlenen, meedenken, hulp aanbieden. Alles met respect voor de privacy van de gast.
Voor ons is het een groot compliment, als men zich bij ons ‘thuis’ voelt! Welterusten!

Vanaf mei 2014 ben ik met het runnen van de B&B gestopt en zijn mijn werkzaamheden thans gericht op de groei en ontwikkeling van Goeden8. Waarom? Omdat er heel veel behoefte is voor B&B eigenaren aan een platform, een klankbord, voor de werkzaamheden van een B&B eigenaar.

Natuurlijk bestaan er onmisbare bookingssites, maar een platform waar je je als collega kan melden, kan samenwerken, kan aansluiten, nieuwe ideeen opdoen, alles nodig om fris te blijven in je vak, is nodig. Blijven leren, van elkaar leren, elkaar doorverwijzen. Samen de streek of regio beter op de kaart zetten door bijvoorbeeld workshops of arrangementen aan te bieden. Het gebeurt op kleine schaal, maar wij willen de B&B eigenaren nog meer prikkelen om deze stappen te zetten. Breder kijken en verder kijken dan de horizon, hoe boeiend en leerzaam!

Laura Vredendaal
Rendiermos 1
3994 LE  Houten
www.goeden8.nl


Elly van Leeuwen
(1953) geboren in Cothen, midden in de Kromme Rijn streek.

Ik ben getrouwd met Wim, wij kregen samen 3 kinderen en genieten nu ook van een kleindochter. In 2006 verhuisden wij naar de Nieuwe Steeg in Leersum. Naast een woonhuis staan op dit erf verschillende bijgebouwen.

Eén van deze gebouwen leent zicht uitstekend voor het starten van een Bed & Breakfast (B&B). Na 9 maanden intensieve verbouw met eigen handen, veel kijken en vragen bij conculega’s in de omgeving en het ontwikkelen van een eigen website konden wij begin 2010 de eerste gasten ontvangen. Onze B&B bevindt zich aan de voet van het mooie N.P. Utrechtse Heuvelrug en aan het grensgebied van de unieke Kromme Rijnstreek / Langbroeker- weteringgebied. En wat is dit leuk werk!

Wat is het leuk om vrolijke, verwachtingsvolle gasten te ontvangen. En wat is het leuk om tevreden gasten uit te zwaaien. Vele gasten uit de hele wereld hebben inmiddels kunnen genieten van de sfeervol ingerichte kamers, de goede bedden en de royale ontbijtjes, maar ook van de prachtige en unieke omgeving. Steeds weer is het een feestje om de gastenboeken te lezen!! Dank, leuke mensen, voor zoveel gezelligheid en plezier.

Bed & Breakfast Klein Groenbergen
Nieuwe Steeg 18,
3956 RD Leersum
www.kleingroenbergen.nl