Excursies

Excursies

Verslag bezoek B&B's in de Kromme Rijnstreek 19 juni 2014

Bed and Breakfast Klein Groenbergen met natuurkampeerterrein werd bezocht, evenals Rustpunt in Leersum  en B&B Rodenberg in Driebergen. Lees alles over dit inspirerende bezoek.

http://bloggoeden8.blogspot.nl/2014/06/inspiratie-en-nog-eens-inspiratie.html

 

Verslag bezoek B&B’s in het Groene Hart 20 juni 2013.

Tja, we hadden natuurlijk als deelnemers van de open dag B&B’s onze eigen B&B open gesteld voor publiek, een ieder was welkom.
Maar gastvrouwen van B&B’s willen ook graag bij de andere B&B kijken! (Nee hoor we zijn niet nieuwsgierig..)

Daarom had Goeden8 het initiatief genomen om ook hierin tegemoet te komen.

In het gebied Groene Hart waren drie B&B’s geselecteerd die totaal verschillend waren van uiterlijk en ligging. Alleen de keuze hierin was al moeilijk want elke B&B heeft zijn pracht en praal!

Achtereenvolgens werd op donderdag 20 juni een bezoek afgelegd aan; B&B La Vita Nova in Benschop, gastvrouw Annette Wieringa. (zie foto's hieronder)

   

Zij ontving ons met koffie en thee, bij haar was de kennismaking met elkaar.

Toch even aftasten, maar al snel zat de sfeer erin en was het nog knap lastig om boven al die enthousiaste collega’s uit te komen om wat mede te delen. Deze collega’s kwamen uit de Kromme Rijnstreek en Groene Hart, 16 personen totaal.

Na de rondleiding bij Annette (tijd vliegt) op naar Montfoort voor het gastenverblijf op het erf van de familie Hoogenboom; gastvrouw Marga Hoogenboom.

 

Tsja, zo’n beetje alles was daar perfect geregeld ......... zelfs de koeien waren bereidwillig om als figurant te spelen.
Daar was zowaar een momentje om met elkaar de serieuze onderwerpen van het vak te bespreken: Legionella inspectie, brandveiligheid, regelgeving en nog vele andere.
Genoeg stof voor de volgende bijeenkomsten.    

Een aantal deelnemers namen afscheid vanwege prive verplichtingen; de rest reed door naar de volgende bestemming; Stadslogement Oudewater, met Marlies den Houdijker als gastvrouw.

   

Een B&B, klassiek neergezet en toch nieuwbouw, ja ook dat kan. Tot in details ingericht met gevoel voor kleur en interieur.

Hier was ook de afsluiting van de middag met een verfrissend sapje en lekkere hapjes.

De laatste details van Goeden8 werden nog even besproken in vogelvlucht, maar de nadruk lag in de indrukken en beleving die een B&B kunnen geven.
Geïnspireerd en met een goed gevoel is het team van Goeden8 naar huis gegaan.

Het was voor herhaling vatbaar zeker ook gezien de enthousiaste reacties van de leden...
Zie https://www.facebook.com/Goeden8 voor de uitgebreide fotoalbums.

Tot de volgende bijeenkomst!